Over de drukkerij

In 1977 begon Bernard zelfstandig te werken als zeefdrukker voor kunstenaars, fotografen en grafici. Zij kwamen voor de hoge kwaliteit bij het produceren van originele grafiek en reproducties evenals reclame-affiches en speciale uitgaves.

Na een grafiek-experiment voor kunstenaar Ger van Elk zag Bernard eind jaren negentig de potentie van digitale druk. De kwaliteit en mogelijkheden van grootformaat printen boven zeefdruk was zo’n succes, dat de zeefdrukpers niet lang daarna definitief tot het verleden behoorde.

De directe samenwerking met de kunstenaar -essentieel in de meerkleurendruk van het oude procedé- is gebleven. Hierdoor komen kunstenaars uit de zeefdruk tijd nog altijd over de vloer, maar weet ook de nieuwe generatie ons te vinden.
Sinds 2016 is de drukkerij van eenmanszaak een familiebedrijf geworden, met betrokkenheid van dochter Koosje (papierrestaurator, illustrator en kunsthistorica) en zoon Jochem (grafisch vormgever). Hiermee wordt de persoonlijke service en brede kennis die van pas komt bij het leveren van een hoogstaand product doorgezet.

Tot onze klantenkring behoren onder meer …

Jeroen Henneman

Berend Strik

Ruud van Empel

Ans Markus

Jasper Krabbé

Teun Hocks

Hans Dagelet

Jan Cleijne

Angelique Houtkamp

Lynne Leegte

Saša Ostoja

Jennifer Tee

Alex van Warmerdam

Jacqueline de Jong

Adriaan Backer

Stefan Glerum

Gielijn Escher

Koen Vermeulen

Job Koelewijn

Ilona Plaum

Neel Korteweg

Sjoukje Bierma

Marlene Dumas

Joost Swarte

Eli Content

Klaas Gubbels

Leentje Linders

Katrin Korfmann

Peer Veneman

Peter van Dongen

Gijsbert Hanekroot

Kees de Goede